Nederland Zingt

10 november 2012, 19:03

Koor- en samenzang vanuit de Nieuwe Kerk in Delft. Met medewerking van het Hineni Kamer Orkest.

Het ontstaan van de Nieuwe Kerk voert terug tot een wonderlijk verhaal uit het jaar 1351. De zonderlinge bedelaar Symon zat op zijn gebruikelijke plekje op de Markt, en kreeg wat te eten van ene Jan Col. Plotseling scheen er een fel licht op het gezicht van Symon. Samen keken ze naar boven, in de richting van het toenmalige galgenveld. Daar zagen ze in een visioen een gouden kerk, gewijd aan Maria. Bedelaar Symon stierf vrij snel daarna, waarop Jan Col bij het stadsbestuur begon aan te dringen op de bouw van een kerk op die plek van de Markt.

De Nieuwe Kerk in Delft is verbonden met het Koninklijk huis en het thema is ook Koninklijk en klassiek met medewerking van het Chr. Residentie Mannenkoor onder leiding van Aldert Fuldner en Canticum Amicorum onder leiding van Patrick van der Linden begeleid door het Hineni Kamer Orkest.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: