Nederland Zingt op Zondag

11 november 2012, 08:56

Arjan Lock gaat op bezoek bij de Groningse boerin Jelly Hamming.

Arjan Lock gaat op bezoek bij de Groningse boerin Jelly Hamming. Zij woont naast haar tweelingzus, die - net als zij - met een boer getrouwd is. Het was voor Jelly lang niet altijd gemakkelijk om er één van een tweeling te zijn. Bovendien voelde Jelly zich lange tijd absoluut geen boerin: ze was een echte stadse meid.

Doordat ze verliefd werd op een boer, kwam ze op een boerderij terecht. Uiteindelijk heeft ze er haar plek gevonden, maar ze is nog vaak in de stad te vinden. Met een team gaat ze er regelmatig voedsel brengen aan daklozen, en bezoekt ze prostituees om naar hun verhaal te luisteren en met hen te bidden. Arjan Lock loopt een dag met Jelly mee en ontmoet een van haar bijzondere protegees.  

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de Grote Kerk in Vollenhove en de Grote of St. Stephanuskerk in Hasselt.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: