Nederland Zingt op Zondag

18 november 2012, 08:56

Gerda Deurloo is door de gebeurtenissen uit haar jeugd heel boos op God geweest. "Ik zie nu hoe ik door Hem gewenst ben."

Gerda Deurloo groeit op met een psychisch zieke moeder. In plaats van kind te kunnen zijn, moet ze zorgen voor haar moeder. Daardoor probeert Gerda als kind zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn en zwerft ze in die jaren veel over straat. "Ik heb mezelf groot gebracht en God heeft me vastgehouden. Zo zie ik dat nu. Maar een kind dat geen bescherming krijgt, ontwikkelt zich tot een bang kind, en zo verging het mij ook."

De gebeurtenissen uit haar jeugd drukken een zwaar stempel op haar latere leven en haar huwelijk met echtgenoot Paul. Het volgen van diverse therapieën helpt haar echter enorm. "Ik ben wel boos op God geweest, om wat ik heb moeten doorstaan. Maar dat is veranderd. Ik zie nu hoe ik door Hem gewenst ben. Van een schuw vogeltje ben ik een paradijsvogel geworden!"

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de Grote of St. Jeroenskerk in Noordwijk en de Grote Kerk in Naarden.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: