Nederland Zingt

24 november 2012, 18:51

Koor- en samenzang vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Met alle gospelkoren van André Bijleveld en het Rijssens Mannenkoor.

De Walburgiskerk, plaatselijk bekend als Walburgkerk, in Zutphen behoort tot de Top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten. Vanuit deze unieke kerk hoort u koor- en samenzang met medewerking van alle gospelkoren van André Bijleveld en het Rijssens Mannenkoor onder leiding van Freddy Veldkamp.

André Bijleveld werd in 1959 in Hengelo geboren. Na de middelbare school aan het Ichtus College Enschede studeerde hij piano lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium, waar hij in 1989 afstudeerde. Hij begon zijn carrière als keyboardspeler bij de gospelband Thesis. Vervolgens was hij ruim acht jaar hammondorganist en keyboardspeler van de Ronduit Praiseband. Sinds 2009 is hij muziekleraar aan de popacademie te Enschede. Daarnaast speelt hij in de band Gospel Boulevard en tevens in de band van Ralph van Manen, Kees Kraayenoord en van Susanna Fields.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: