Nederland Zingt op Zondag

25 november 2012, 08:56

Ds. Arie van der Veer heeft een ontmoeting met Eelco Fortuijn, die zich inzet voor de strijd tegen armoede.

Van 25 november tot 2 december besteden omroepen wereldwijd aandacht aan het onderwerp armoede, tijdens de themaweek 'Hoezo Armoede?'. Naar aanleiding van deze themaweek praat ds. Arie van der Veer met Eelco Fortuijn, die zich inzet voor de strijd tegen armoede.

Al tijdens zijn studie bedenkt Eelco het concept van de Happietaria, waarbij studenten met tijdelijke restaurants veel geld ophalen voor projecten in arme landen. Bedrijven die oneerlijke handel drijven, neemt hij onder de loep. Eelco praat met ds. Van der Veer over zijn drive om deze wereldproblematiek aan te pakken, en de reacties die hij hierop krijgt van bedrijven.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de St. Nicolaaskerk in Edam en de Westzijder- of Bullekerk in Zaandam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: