Nederland Zingt op Zondag

9 december 2012, 08:55

Arjan Lock gaat op bezoek bij muzikale duizendpoot Lee Ann Vermeulen.

Wanneer je verhuist naar een ander land, is dat een enorme omschakeling. Er moet immers niet alleen een nieuwe taal worden geleerd, maar er zijn ook aanpassingen nodig voor de nieuwe cultuur waar je in terechtkomt. Arjan Lock gaat op bezoek bij muzikale duizendpoot Lee Ann Vermeulen die deze omschakeling meemaakte toen ze van de Verenigde Staten naar Nederland verhuisde.

Wanneer Lee Ann met een band een toer door Europa houdt, wordt ze verliefd op de gitarist Rob Vermeulen. Binnen een jaar zijn ze getrouwd en vestigen ze zich in Nederland. De omschakeling van het vrije milieu waar Lee Ann vandaan komt naar het in haar ogen bekrompen Nederland valt haar zwaar. Doordat ze het gevoel heeft dat ze aan allerlei ongeschreven wetten en regeltjes moet voldoen, raakt Lee Ann depressief. Na veel bidden, praten en hardlopen beseft ze echter dat ze goed is zoals ze is, omdat God haar zo gemaakt heeft.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: