Nederland Zingt op Zondag

23 december 2012, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet Corlien Doodkorte. Zij wist vorig jaar niet of ze Kerst 2012 nog zou meemaken, zo ziek was ze.

Corlien Doodkorte lijdt al sinds haar kinderjaren aan een reeks van ziekten, zoals reuma en parkinson. Ds. Arie van der Veer ontmoet haar bij de schaapskudde op de Ermelose heide. Het beeld van de Goede Herder die zijn schapen hoedt, is door alle gebeurtenissen in haar leven meer dan zomaar een bijbels verhaal.

Dit jaar is er in een speciale dienst op Goede Vrijdag gebeden voor Corlien, waarna ze voor een belangrijk deel van haar parkinson genas. Ook haar behandelend arts noemt haar vooruitgang 'spectaculair'. Maar behalve vreugde, roept deze genezing ook veel vragen op.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: