Nederland Zingt op Eerste Kerstdag

25 december 2012, 08:55

Arjan Lock gaat op stap met Katwijker Ron van Duijn. Hij brak met zijn verslavingen en viert dit jaar voor het eerst echt Kerst.

Dit jaar viert Ron van Duijn voor het eerst Kerst, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Dertig jaar lang was hij verslaafd aan drank en sigaretten, en een tijdlang aan cocaïne. Hij is nu druk bezig met het opknappen van zijn appartement in Katwijk. Het is symbolisch voor zijn verhaal: hij schildert de muren weer wit om zo het begin van zijn nieuwe leven zonder verslavingen aan te duiden.

Dit nieuwe leven is Ron echter niet komen aanwaaien. Sterker nog: na een aanraking met God tijdens de Alpha-cursus is hij zo verwonderd, dat hij het niet aankan en nog meer gaat drinken. Hoe er toch een wending in zijn leven komt, vertelt hij aan Arjan Lock. Dit terwijl ze samen een feestmaal koken voor een aantal mensen die veel voor Ron betekend hebben, vooral zijn moeder.


Medewerkenden/muzikanten:
- Nederland Zingt Scratchkoor o.l.v. Harold Schonewille
- Sela
- BAVO Cantorij Haarlem o.l.v. Fons Ziekman

- combo:
Jaap Kramer, piano
David Wildschut, saxofoon
Mark Dekkers, bas
den Boer, drums

- Gert Jan Loot, trompet
- Maarten Elsinga, trompet
- Harold Schonewille, leiding samenzang
- Martin Zonnenberg, orgel

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: