Nederland Zingt op Zondag

30 december 2012, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet de tweelingzussen Trijntje en Janke (53), die allebei te maken kregen met een ernstige hartkwaal.

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij de eeneiige tweelingzussen Trijntje Meindertsma en Janke Bos. Opgroeiend als helft van een tweeling, vinden ze het niet gemakkelijk om een eigen plekje te vinden. In de puberjaren besluiten ze niet langer identieke kleding te dragen en op de middelbare school niet meer bij elkaar in de klas te zitten. Later gaat Trijntje in Groningen wonen, terwijl Janke terechtkomt in België.

Maar dan horen Trijntje en Janke dat hun jongere zus Jacoba een erfelijke hartspierziekte heeft. Voor haar is op tijd een donorhart beschikbaar en ze wordt succesvol geopereerd. Al snel blijkt dat ook Trijntje en - later - Janke aan dezelfde dodelijke ziekte lijden. Ze komen op de wachtlijst voor een donorhart, maar die lijst is lang en de tijd is kort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: