Nederland Zingt

5 januari 2013, 19:00

Koor- en samenzang vanuit de Nieuwe Kerk in Delft met als thema 'Koninklijk en klassiek'.

De Nieuwe Kerk in Delft is sterk verbonden met het Koninklijk Huis en het thema van deze uitzending is dan ook 'Koninklijk en klassiek'. Muzikale medewerking verlenen het Christelijk Residentie Mannenkoor onder leiding van Aldert Fuldner en Canticum Amicorum onder leiding van Patrick van der Linden. De samenzang wordt begeleid door het Hineni Kamer Orkest en Bas de Vroome speelt op het orgel.

Bas de Vroome is organist van de Oude en van de Nieuwe Kerk in Delft. Twee monumentale kerken met twee monumentale orgels. Hij speelde onder andere tijdens de bijzetting van Prins Claus, van Koningin Juliana en van Prins Bernhard. Daarnaast is hij orgeldocent aan het conservatorium van Rotterdam en beiaardier.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: