Nederland Zingt op Zondag

6 januari 2013, 08:55

Arjan Lock ontmoet Mirjam Sterk. Terwijl het geloof in haar opvoeding een belangrijke rol speelt, worstelt Mirjam er later mee.

Arjan Lock heeft een ontmoeting met Mirjam Sterk. Ze studeert theologie, maar wordt niet – net als haar vader – dominee. In plaats daarvan zit ze maar liefst tien jaar in de Tweede Kamer voor het CDA en komt ze in het fractiebestuur van haar partij. Het leven lijkt Mirjam toe te lachen; een leuk gezin, een lieve man en een fantastische carrière.

Maar is alles wat het lijkt? Doordat Mirjam opgroeit in een predikantsgezin, voelt het voor haar alsof ze in een glazen huis woont. En terwijl het geloof in haar opvoeding een belangrijke rol speelt, worstelt Mirjam er later mee. Een bijbelgedeelte dat haar daarom erg aanspreekt, is dat waarin Jakob vecht bij de Jabbok (Genesis 32). Het is een gevecht met een engel die uiteindelijk God zelf blijkt te zijn. Jakob vraagt om de zegen en krijgt die ook. Hoe belangrijk – ook aan het begin van het nieuwe jaar – is die zegen van God?

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de Oud Katholieke of St. Vituskerk in Hilversum.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: