Nederland Zingt op Zondag

13 januari 2013, 08:55

Ds. Arie van der Veer praat met therapeut Hans Groeneboer over zijn jeugd, zijn geloof en zijn werk.

Hans Groeneboer heeft het als kind niet gemakkelijk. Zijn moeder is vaak psychotisch en zijn vader is veel weg voor zijn werk. Als Hans een puber is, barst de bom en wordt hij uit huis geplaatst.

Toch gaat Hans na een aantal jaren met zijn ouders in gesprek over de moeilijke dingen die gebeurd zijn. "Ik geloof in de regel: Eer uw vader en uw moeder. En eren betekent voor mij vooral: het gesprek aangaan." Al voegt hij hier lachend aan toe dat zijn ouders niet altijd blij waren wanneer hij ze weer kwam eren, toch vormt dit wel de verbinding tussen hen en geeft het herstel in hun relatie.

Hans is zich beroepsmatig gaan toeleggen op het 'restaureren' van relaties. "Het is niet voor niets dat ik therapeut geworden ben. Ik ben heel gemotiveerd geraakt om mensen juist in dit soort processen te helpen." 

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de St. Petruskerk in Oirschot.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: