Nederland Zingt op Zondag

20 januari 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Jeroen en Lenneke Keuning. Zij hebben een aantal jaren ontwikkelingswerk gedaan in Afghanistan.

Jeroen en Lenneke Keuning woonden ruim zes jaar in Afghanistan. Ze deden er ontwikkelingswerk voor de stichting Serve, die daar putten slaat en gezondheidsprojecten uitvoert. Zeker voor Lenneke was het leven in Afghanistan niet eenvoudig. Ze was beperkt in haar vrijheid, moest gesluierd over straat en mocht als vrouw niet naar bijeenkomsten waar mannen waren.

Na een aantal jaren groeide bij de Afghanen bovendien het wantrouwen jegens westerlingen. Toen de situatie in Afghanistan te onveilig werd, vertrok het gezin naar Nederland. Maar het bleek nog niet zo eenvoudig om je na al die jaren weer aan te passen aan de Nederlandse cultuur.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de Martinikerk in Sneek.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: