Nederland Zingt op Zondag

27 januari 2013, 08:55

Presentator Arjan Lock trekt op met Remco van Vliet. Tot ruim twee jaar geleden lachte het leven hem toe.

Remco en zijn vriendin Suzanne leren op een Alpha-cursus God kennen. Ze zijn gek op elkaar en kijken vol verwachting uit naar de geboorte van hun tweeling. Totdat Suzanne na zeven maanden volkomen onverwacht overlijdt aan een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging. De kinderen worden gered en komen in de couveuse terecht. Remco staat er plotseling alleen voor.

Remco praat met Arjan Lock over verdriet en rouw, en vertelt over de moeite van het vaderschap alleen. Maar ondanks alle vragen, blijft hij vertrouwen op God en ziet hij een toekomst voor hem en zijn kinderen. Juist omdat hij samen met God verder wil.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de St. Joriskerk in Amersfoort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: