Nederland Zingt op Zondag

3 februari 2013, 08:55

Anja den Bok gaat op haar twintigste het klooster in. Na tien jaar non te zijn geweest, treedt ze uit.

In de Rooms Katholieke-kerk in Leusden gaat ds. Arie van der Veer in gesprek met Anja den Bok. Tien jaar van haar leven bracht ze door als non in het klooster, maar inmiddels is ze getrouwd en moeder van twee kinderen.

Als haar ouders op het punt van scheiden staan, overlijdt Anja's vader. Ze vindt steun en troost in de kerk, maar voelt zich alleen staan in het geloof. Na Roepingenzondag wil ze het klooster in. Op haar twintigste maakt ze de stap en doet ze de eeuwige belofte.

Anja blijft tien jaar in het klooster, maar haar twijfels worden er niet weggenomen. Wanneer ze Jan-Willem ontmoet, is het voor haar steeds  moeilijker om in het klooster te blijven. Uiteindelijk besluit ze daarom uit te treden. Aan ds. Van der Veer vertelt Anja onder andere over deze worsteling in haar leven. Ervoer ze iets van Gods zorg in al die jaren?

N.B.
Het gesprek met Anja den Bok is eerder uitgezonden, op 25 september 2011.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: