Nederland Zingt op Zondag

3 maart 2013, 08:55

Ds. Arie van der Veer neemt een kijkje op de gebarenboerderij van Wim en Anja van de Fliert in Renswoude.

Wat betekent het als je kind volledig doof is? Of als je zelf doof bent? Ds. Arie van der Veer praat hierover met Wim en Anja van de Fliert en hun dochter Evita. Een gesprek met woorden én gebaren.

Wim en Anja van de Fliert uit Renswoude hebben samen met hun kinderen een uniek bedrijf waarvan er maar één bestaat in ons land: een gebarenboerderij. Dit is een zorgboerderij waarbij de dagopvang en begeleiding van dove mensen centraal staat. Daarnaast heeft het gezin een 'gewone' zorgboerderij voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Een druk bestaan dus, want ook de werkzaamheden die horen bij het houden van melkvee en tienduizenden kippen, gaan gewoon door.

Mede door de situatie in hun eigen gezin, leerden Wim en Anja om te zorgen. Hun dochter Evita werd vlak na de geboorte doof door een hersenvliesontsteking. Vier jaar later werd hun jongste dochter Neline geboren. Zij bleek lichamelijk en verstandelijk beperkt te zijn. Dit zorgde voor veel verdriet en vragen aan God. Maar door het werk dat Wim en Anja mogen doen voor mensen die extra zorg nodig hebben, zijn ze ook dankbaar en zien ze hoe God altijd met hen meegaat.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de Cunerakerk in Rhenen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: