Nederland Zingt op Zondag

10 maart 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij collega-dominee Gerard Vrooland en zijn vrouw Carolien.

Gerard en Carolien Vrooland runnen samen met een groep vrijwilligers Pand 33, een inloophuis voor jongeren. Pand 33 is niet alleen een ruimte waar jongeren een aantal uren in de week terecht kunnen om te chillen, computeren of een praatje met elkaar te maken. Gerard en Carolien hopen dat de mensen die langskomen er echt iets van Jezus' liefde mogen ervaren. Daarom wordt het pand drie zondagen in de maand ook gebruikt voor bijeenkomsten met mensen die zich niet thuis voelen in de kerk.

Op de vierde zondag van de maand is het echtpaar op een wel heel bijzondere plek te vinden voor een kerkdienst: in de kroeg! Omdat ze beiden een moeilijke jeugd hebben gehad, weten ze wat het is om niet geliefd te zijn. Het heeft ze gevormd tot mensen die met vallen en opstaan het hart zoeken van God en de mensen om hen heen.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de Grote Kerk in Gorinchem.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: