Nederland Zingt op Zondag

24 maart 2013, 08:55

Aan het begin van de Stille Week vertelt schrijfster Elise Lengkeek hoe ze na veel tegenslag haar motivatie terugvond.

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Elise Lengkeek. Het schrijven van verhalen is haar grootste passie. Daarom besluit ze een eigen tekst- en communicatiebureautje te beginnen onder de naam 'Zjiraff'.

Het leven lacht Elise toe. Ze is een gedreven en gepassioneerd schrijver, met een druk en actief leven, totdat op een dag de schuur pal achter haar huis in brand vliegt. Elise krijgt giftige stoffen binnen, waarna ze last krijgt van ontstekingen en benauwdheid. Doordat ze haar klachten niet echt serieus neemt en doorgaat met werken, stort ze uiteindelijk finaal in.

Aan het begin van de Stille Week vertelt Elise aan ds. Van der Veer over hoe ze na veel tegenslag toch weer de motivatie heeft gevonden om te schrijven. De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de Lebuïnuskerk in Deventer.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: