Nederland Zingt op Goede Vrijdag

29 maart 2013, 09:15

Ds. Wigle Tamboer ontmoet kunstenares Linette Trapman en haar zoon Natan.

In het leven van kunstenares Linette Trapman speelt creativiteit al jong een rol. Inmiddels heeft ze een eigen tekenacademie voor kinderen en volwassenen. Linette trouwt met Cees en ze krijgen samen een zoon. Een tweede zwangerschap blijft echter uit, waardoor ze zich gaan oriënteren op adoptie. Ze krijgen de vraag of ze bewust willen kiezen voor een kind waar 'iets' mee is.

Al bij de eerste ontmoeting sluiten ze Natan in hun hart, een open en spontane jongen van 3,5 jaar oud. Naast astma en een taalstoornis blijkt er echter meer met Nathan aan de hand te zijn. De gebrokenheid die in zowel het leven van haarzelf als van Natan zit, zijn voor Linette aanleiding om het lijden in de Bijbel te gaan bestuderen. Haar groeiende behoefte om weer te gaan schilderen krijgt vorm doordat ze de teksten en liederen die haar raken om kan zetten in fascinerende beelden.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang met passende liederen voor Goede Vrijdag.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: