Nederland Zingt op Eerste Paasdag

31 maart 2013, 08:55

De nachtmerrie van elke ouder: je kind moeten begraven. Voor Wim en Mirjam van Beuzekom was het drie jaar geleden bittere realiteit.

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Wim en Mirjam van Beuzekom. Samen stijgen ze letterlijk naar grote hoogte, in een van de hoogwerkers van hun bedrijf. Ze kijken uit over de Alblasserwaard en over Nieuwpoort, waar ook hun oudste dochter Eva begraven ligt.

Wim en Mirjam vertellen over de strijd tegen kanker die ze samen met Eva hebben gestreden. Op Tweede Paasdag 2010 kregen ze te horen dat er geen behandeling en geen genezing meer mogelijk was. Vier dagen later overleed Eva, die nog maar 12 jaar was. Op Eva's graf staat de tekst die zij tijdens Pasen 2009 - vlak voordat ze ziek werd - op een kaartje had geschreven: 'Jezus leeft! XXX Eva'.

Wim, Mirjam en hun kinderen Sven en Amy blikken met ds. Van der Veer terug op de laatste maanden van het leven van Eva en de periode daarna. Maar het is ook een verhaal van geloof en hoop. Staande bij het graf van hun dochter, weten ze dat het Pasen is. Jezus leeft, en ook Eva zal weer opstaan!

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de St. Petruskerk in Oirschot.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: