NPO Logo EO Logo youtube facebook navicon search video check cross whatsapp facebook-share mail tag image audio close menu
Nederland Zingt op Tweede Paasdag

Nederland Zingt op Tweede Paasdag

1 april 2013, 09:00

Op Tweede Paasdag trekt ds. Arie van der Veer op met zandkunstenaar Gert van der Vijver.

Op het podium waar hij zo'n zes jaar geleden voor het eerst begon, beeldt Gert niet alleen het paasevangelie uit in zandtekeningen, maar laat hij ook zien wat deze paastijd voor hem zelf betekent. De zandkunst van Gert van der Vijver kenmerkt zich door prachtige tekeningen die moeiteloos overvloeien in elkaar. Zijn doel hiermee is mensen te prikkelen en tot verwondering te brengen, in de hoop dat ze daardoor bij Jezus mogen uitkomen. Ook zijn buurman Jurjen mocht mede door het contact met Gert tot geloof komen, waarna zijn leven veranderde. Dat is voor Gert de belangrijkste kern van Pasen: door Jezus is er nieuw leven mogelijk.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang met als thema 'Opstanding'.