Nederland Zingt

6 april 2013, 19:00

Koor- en samenzang vanuit de Eusebiuskerk in Arnhem met onder andere het Gemengd Koor Groot Veluwe o.l.v. Wim Magré.

In deze uitzending hoort u ook het vocaal ensemble Vocalism en soliste Diane Ranselaar. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Brassband De Wâldsang, pianist Arjan Breukhoven en organist Martin Zonnenberg.

Het grote en fameuze Wagner-orgel in de Eusebiuskerk, dat tussen 1769 en 1770 door de gebroeders Wagner in opdracht van het stadsbestuur voor de kerk werd gebouwd, is tijdens de 'Slag om Arnhem' in 1944 helaas geheel verloren gegaan. In 1951 kwam het orgel van de inmiddels gesloten Hersteld Evangelisch Lutherse kerk te Amsterdam beschikbaar. Het grote orgel werd in 1795 gebouwd door Johannes Stephanus Strümphler (1736-1807) en telt 50 stemmen. Het Strümphler-orgel had in die dagen grote bekendheid, omdat het vele jaren was bespeeld door de organist Jan Zwart en later door Piet van Egmond en Herman Nieland.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: