Nederland Zingt op Zondag

14 april 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Arie van Urk, een van de oprichters van de Urker Mans Formatie.

Op de komende Nederland Zingt-dag, zaterdag 20 april in Jaarbeurs Utrecht, treedt onder andere de Urker Mans Formatie op. In deze aflevering maken we kennis met een van de mannen van het koor, Arie van Urk, en nemen we een kijkje bij een repetitie.

Arie van Urk is een van de oprichters van het koor. Geboren en getogen op Urk, zingt hij al vanaf zijn 17e in koren. Het is voor hem een soort uitlaatklep. In 2005 overlijdt het eerste kindje van Arie en zijn vrouw Liejanne kort voor de geboorte. Door het gemis en verdriet heen, ervaren ze dat God hen niet alleen laat. "Je begrijpt het niet en zal het ook nooit begrijpen, maar toch weet je dat God je liefheeft en daarom wil je hem loven."

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang, onder andere vanuit de Grote Kerk in Vollenhove.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: