Nederland Zingt op Zondag

21 april 2013, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet gepensioneerd kapitein Warmolt Houwing.

Op zeer jonge leeftijd gaat Warmolt al naar zee, maar hij wordt zo zeeziek dat hij smeekt om terug naar de wal te mogen. Zijn vader wil daar niets van weten: wat je eenmaal begint, moet je afmaken. Warmolt begint alsnog aan een carrière op zee. Hij wordt koksmaat, groeit door tot de rang van stuurman en wordt later een goede kapitein. Maar hij krijgt ook een gok- en drankverslaving. Dit duurt tot het moment dat God Warmolt letterlijk bij zijn lurven grijpt. Hij maakt vanaf dat moment radicale keuzes in zijn leven.

Inmiddels is Warmolt de man achter miljoenen eenvoudige uitgaven van de Bijbel. Hij zet zich nu met dubbele energie in voor zijn Heer, want ook op het land gaat geen zee hem te hoog. G

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang, onder andere vanuit de St. Nicolaaskerk in Edam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: