Nederland Zingt op Zondag

28 april 2013, 08:55

Twee dagen voor de troonswisseling ontmoet ds. Arie van der Veer Oranjekenner Jan Thijsen (76).

Jan Thijsen is geboren en getogen in Buren, het stadje waar Willem van Oranje in 1551 trouwde met zijn eerste echtgenote Anna van Egmond, gravin van Buren. In deze lange traditie staat ook koningin Beatrix, die zich nog steeds Gravin van Buren mag noemen. En wat te denken van prins Willem-Alexander die in 1986 de Elfstedentocht uitreed onder de schuilnaam W.A. van Buren?

Wie Buren zegt, zegt eigenlijk Jan Thijsen. Met veel enthousiasme en hard werken richtte hij het museum 'Buren & Oranje' op. In het museum zijn tal van bijzondere voorwerpen te vinden die te maken hebben met ons vorstenhuis. Zo bevindt zich in het museum onder andere het originele trouwtenue van prins Willem-Alexander.

Oranjefan Jan Thijsen vertelt ds. Arie van der Veer over zijn kennismaking met de leden van de koninklijke familie. Samen blikken ze vooruit op de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van de nieuwe vorst, Willem-Alexander. Wat zijn eigenlijk de gebruiken rond deze eeuwenoude traditie?

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang met het thema 'Koninklijk'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: