Nederland Zingt op Zondag

12 mei 2013, 08:55

Ds. Van der Veer ontmoet Eline Hoogenboom. Ze is auteur van het boek 'Moeders Mooiste', een boek over haar ervaringen als puber.

Veel pubers en ouders zal het bekend voorkomen: meningsverschillen over kleding, muziekkeuze en de vrienden met wie je omgaat. Het kan er hevig aan toegaan. En soms bekruipt je het gevoel: komen we hier ooit nog samen uit?

Eline Hoogenboom groeit op in een harmonieus gezin. Maar in haar puberteit gaat het helemaal mis: Eline wordt een heftige puber. Op school wordt ze vaak geschorst, ze scheldt leraren uit en wordt depressief. Tot overmaat van ramp gaan haar ouders scheiden, waardoor haar veilige thuishaven er niet meer is.

Eline, inmiddels 28 jaar, schreef een boek over haar ervaringen als puber: 'Moeders Mooiste'. Hiermee wil ze pubermeisjes (en hun moeders!) een zetje in de goede richting geven. Ook richtte ze de website huisvanbelle.nl op, waar pubers terecht kunnen met allerlei vragen.

Ds. Arie van der Veer praat ter gelegenheid van deze Moederdag-uitzending met Eline, maar ook met haar moeder Alie. Hoe heeft zij de heftige puberteit van haar dochter beleefd? En wat is haar advies aan ouders?

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang uit onder andere de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: