Nederland Zingt op Eerste Pinksterdag

19 mei 2013, 08:55

Presentator Arjan Lock bezoekt in Kenia zendeling Jurjen de Groot.

Jurjen de Groot werkt namens de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) jarenlang als zendeling in Kenia. Arjan Lock bezoekt hem tijdens de laatste week waarin Jurjen in Kenia werkzaam is. Tijdens zijn zendingswerk zet hij hoofdzakelijk trainingen en toerustingen voor kerkleiders op. Ook speelt Jurjen een belangrijke rol bij het stichten van vrede tussen de Keniase fracties die elkaar te lijf gaan bij de verkiezingen in 2007/2008.

Als in 2011 een enorme hongersnood uitbreekt in de hoorn van Afrika, vindt Jurjen dat hij zich niet alleen kan blijven inzetten voor toerusting aan kerkleiders. De GZB zet daarom samen met EO-Metterdaad een grote voedselactie op touw. De voedseldistributie vind plaats op zandvlaktes tussen een aantal dorpjes, onder grote bomen. Het mooie is dat mensen hier nu nog steeds samenkomen, maar dan om kerkdiensten te houden.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: