Nederland Zingt op Tweede Pinksterdag

20 mei 2013, 09:00

Floor Koomen woont in zijn jeugd een tijd in Kenia. Als programmamaker keert hij regelmatig terug in Afrika.

Floor Koomen is geboren in Amsterdam, maar woont in zijn jeugd een tijd in Kenia. Wanneer hij op zijn 25e programmamaker wordt, komt hij regelmatig terug in Afrika. Hij maakt er Nederlandse producties, geeft les aan collega's en ontwikkelt een nieuwe media-methode.

Floor ontwikkelt de 'Big Five Media Method', speciaal voor laaggeletterden die een grote interesse hebben voor het mediavak. Op simpele wijze wordt mensen kennis bijgebracht: een methode die zo goed aanslaat, dat ook de universiteit van Swaziland deze gebruikt.

Ook schrijft Floor het boek 'Soms in Afrika', waarbij aan de hand van zijn eigen reizen door het continent de ziel van Afrika blootgelegd wordt. Het boek staat vol ontmoetingen die Floor had tijdens zijn reizen. Bijvoorbeeld met de koning van Swaziland, maar ook met een bedelend jongetje op de stoep in Mali. Arjan Lock praat met Floor over zijn leven en jeugd.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: