Nederland Zingt op Zondag

26 mei 2013, 08:57

Ds. Arie van der Veer trekt een dag op met Jellina Braaksma, die ruim 20 jaar in Israël heeft gewoond en gewerkt.

Het is dit jaar 65 jaar geleden dat de staat Israël werd opgericht. Daarom trekt ds. Arie van der Veer een dag op met Jellina Braaksma. Zij heeft ruim 20 jaar in Israël gewoond en gewerkt. Ze vertelt aan ds. Arie van der Veer over de bijzondere gebeurtenissen die ze in het land meemaakte.

Jellina werkt in de jaren '80 als analist in het laboratorium van een groot ziekenhuis in Nederland. Ze heeft een goede baan als hoofd van de afdeling. Maar dan komt ze tot een levend geloof en ervaart ze een roeping om naar Israël te gaan. Ze zegt haar baan en alle zekerheden in Nederland op, en gaat in Israël in de thuiszorg en later in een ziekenhuis werken. Jellina staat de mensen in Jeruzalem bij, ook als de verschikkingen komen van de Golfoorlog en later van de vele busaanslagen.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang uit onder andere de Laurenskerk in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: