Nederland Zingt op Zondag

2 juni 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij Wim Bevelander. Een gesprek over zijn liefde voor God en gitaar.

Muziek is belangrijk in het leven van Wim Bevelander. Hij groeit op in een protestants gezin in Brabant, en is druk met zijn grote hobby: muziek, onder andere met zijn eigen bandje.

Wim vertelt ds. Wigle Tamboer hoe de verdeeldheid in de kerk hem op een gegeven moment te veel tegen de borst stuit. Hij laat het geloof los. Vrienden van Wim laten hem inzien dat het in het geloof niet om de kerk draait, maar om Jezus. Na verloop van tijd brengen ze Wim ertoe een stap te zetten, omdat God dat al heeft gedaan door Zijn Zoon te sturen.

Het opent Wims ogen en hij komt tot bekering. De kerkelijke verschillen die hem aanvankelijk zo irriteerden, ziet hij nu als veelkleurigheid van God. Het inspireert hem tot het maken van nieuwe liedjes.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang, onder meer afkomstig uit de Grote Kerk in Schiedam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: