Nederland Zingt op Zondag

16 juni 2013, 08:55

Ds. Arie van der Veer bezoekt Abke Kloosterman. Ze zal haar eigen uitzending nooit kunnen zien, want ze is blind geboren.

Abke gaat gewoon naar school, haalt glansrijk haar VWO en gaat daarna studeren. Maar dan gaat het mis. Het leven als student vergt door haar blindheid meer energie dan ze verwacht, en haar afhankelijkheid van anderen wordt steeds groter. Bovendien slaat een intense vermoeidheid toe.

Medisch onderzoek wijst uit dat Abke lijdt aan een ernstige vorm van de chronische vermoeidheidsziekte ME. Ze  vertelt hoe haar leven is veranderd door deze dubbele handicap. Ze moet stoppen met haar studie en rust een groot deel van de dag. Maar hierdoor leert ze dat haar waarde in andere dingen ligt, zoals in het maken van muziek. Abke vertelt ds. Arie zelfs dat ze gelukkiger is dan ooit tevoren!

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: