Nederland Zingt op Zondag

23 juni 2013, 08:55

Arjan Lock heeft een ontmoeting met Marjolijn Huibers. Ze deelt wekelijks voedselpakketten uit aan behoeftige Langedijkers.

In het Noord-Hollandse Langedijk worden wekelijks voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen die te weinig geld hebben om rond te komen. Marjolijn Huibers is een van de oprichters van deze voedselhulp. Arjan Lock praat met Marjolijn over haar motivatie voor dit werk.

Het bijna-overlijden van haar zoontje Jac is een van de gebeurtenissen die haar gevoel deed groeien om echt iets voor anderen te betekenen. Toen Jac vier jaar oud was, ontsnapte hij tijdens de vakantie aan de aandacht van begeleiders van een kinderactiviteit. Hij werd gevonden op de bodem van het zwembad. Wonderwel blijft Jac in leven en kan hij de gebeurtenis, nu vijf jaar geleden, nog precies navertellen.

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Monnickendam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: