Nederland Zingt in de Zomer (1)

7 juli 2013, 08:58

Ds. Arie van der Veer gaat op pad met boswachter Arend Spijker, die Gods schepping een warm hart toedraagt.

Liefde voor de natuur zit in Arends genen. Het was dan ook als jongetje al zijn droom om boswachter te worden: een droom die pas op zijn 47e uitkwam. Arend ziet de schepping als 'het eerste boek van God'. Een prachtig boek, zo laat hij zien, maar ook één waar we als mensen veel beter voor zouden moeten zorgen.

Samen met ds. Arie dwaalt Arend over de heide en door het bos van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Zouden de korhoenders en veldleeuweriken - die als één van de weinigen in hun soort zich hier nog bevinden - zich laten zien? En wat is er nou zo bijzonder aan de parel van De Sallandse Heuvelrug?

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang uit onder andere de St. Joriskerk in Amersfoort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: