Nederland Zingt in de Zomer (2)

14 juli 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer gaat in de Broekpolder op bezoek bij schaapherder Thomas van der Meij.

Samen met zijn schaapskudde en bordercollie Maggie bestrijdt Thomas van der Meij (44) in de Broekpolder ten noorden van Vlaardingen de reuzenberenklauw. Een krachtig onkruid dat andere planten en bloemen het licht ontneemt en bij mensen heftige blaren kan veroorzaken. De schapen zijn echter dol op de plant en kunnen er de hele dag van eten.

Thomas vertelt ds. Wigle Tamboer met passie over zijn werk. Hoe stuur je bijvoorbeeld een kudde? Zijn hond Maggie heeft daarbij een heel belangrijke taak. "Maggie ziet het direct als schapen afdwalen en haalt ze dan terug. Dezelfde rol heeft de Heilige Geest in de kerk. Dat is je 'familie' en Hij doet er alles aan om je daar bij te trekken en ook bij te houden."

De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang uit onder andere de Groote Kerk in Maassluis.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: