Nederland Zingt

20 juli 2013, 19:08

Koor- en samenzang vanuit de Grote Kerk in Breda met medewerking van Sacramentskoor o.l.v. Henri de Graauw.

Het Sacramentskoor Breda bestaat nog steeds uit alleen jongens en mannen. Het koor is opgericht bij de inwijding van de Sacramentskerk in 1926 en stond toen onder leiding van André Vermeeren. In 1940 is hij opgevolgd door Louis Toebosch. Walther Cantrijn nam in 1965 de dirigeerstok over. Sinds 1996 dirigeert Henri de Graauw het koor. Door de in Nederland redelijk unieke samenstelling van jongens en mannen is het koor in de loop der jaren uitgegroeid van een gewoon parochiekoor tot een landelijk gezien uniek koor van hoog niveau.

Ook hoort u in deze uitzending het Young Ladies Choir Hadassah onder leiding van Ria van der Noort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: