Nederland Zingt in de Zomer (4)

28 juli 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer loopt een dagje mee met verloskundige Rosanne van Dam.

In deze zomeraflevering staan ds. Wigle Tamboer en verloskundige Rosanne van Dam stil bij het wonder van nog ongeboren en nieuw leven. Rosanne heeft samen met een collega een eigen praktijk. Tijdens het spreekuur mag ds. Wigle Tamboer meekijken als een vrouw een echo krijgt. Ook neemt Rosanne hem mee op huisbezoek bij iemand die net is bevallen.

Maar niet alleen het werk staat centraal. Rosanne praat met ds. Wigle Tamboer ook over haar eigen leven. Ze vertelt waarom ze ervoor gekozen heeft verloskundige te worden, en over de kinderwens die zij en haar man hebben. Toch is het, paradoxaal genoeg, zeer onwaarschijnlijk dat Rosanne zelf kinderen kan krijgen, doordat ze veel last heeft van cystes die steeds terugkeren. Juist door deze moeite in haar leven, is Rosanne het wonder van de ontwikkeling van een kindje nog meer gaan waarderen en ze oefent haar vak met liefde uit.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Vianen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: