Nederland Zingt in de Zomer (6)

11 augustus 2013, 08:55

Arjan Lock bezoekt het echtpaar Arie en Annelies van der Graaf. Zij bezitten een prachtig stukje natuur in de Alblasserwaard.

Jarenlang leefde Arie om te werken, tot zijn lijf op een gegeven moment op was. Nu leven ze bij de dag en kunnen ze enorm genieten van hun eigen stukje grond en alles wat daar groeit, bloeit en leeft. Ze hebben een eendenkooi, een bloementuin en allerlei dingen die goed zijn voor vogels, vlinders en insecten.

Arie en Annelies willen dit mooie stukje natuur graag met andere mensen delen en daarom is het gratis toegankelijk voor publiek. Mede door de ligging aan de populaire Molenroute en Ooievaarsroute is er veel aanloop.

Op woensdag is het erf speciaal geopend voor allerlei mensen die het moeilijk hebben. Zij kunnen rondkijken, meehelpen, uit de Bijbel lezen of gewoon een praatje maken. Ook eten ze een broodje mee. Dit alles gaat ook zonder vergoeding: "Een soort zorgboerderij maar dan zonder de paperassen", noemen ze het. "Want dat willen we niet."

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Bonaventurakerk in Woerden.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: