Nederland Zingt in de Zomer (8)

25 augustus 2013, 08:55

Kunstenaar Jan Kooistra uit zijn grote passie voor de natuur graag in zijn schilderijen.

Jan gaat samen met ds. Arie van der Veer het wad op in het noorden van Friesland, waar de kunstenaar vaak te vinden is. Hij probeert al het natuurschoon na te schilderen, maar eigenlijk is dat niet mogelijk. Daarom maakt hij er een weergave van Gods schepping via het doek over te brengen op andere mensen. Voor zijn werken gebruikt Jan materialen van over de hele wereld. Zo wil hij laten zien hoe groot God is.

In de Bonifatiuskapel in Dokkum hangen zeven schilderijen van Jan Kooistra's hand. Jan ziet dit als een heel persoonlijk cadeau aan God.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Martinikerk in Easterein.


* Expositie
De expositie "schilderijen over "De Schepping" is te bezichtigen in de Bonifatiuskerk te Dokkum.
Elke middag open van 14.00 tot 17.00 uur en gratis entree.


* Speciaal voor Visie-abonnees

Visie (het RTV Magazine van de EO) verloot één schilderij uit de Schepping-serie van Jan Kooistra. Abonnees kunnen op pagina 19 (Visie nr. 34) drie doeken bekijken, hun favoriet kiezen en hun voorkeur mailen. Via loting wordt een winnaar gekozen. Kijk voor meer info op pagina 18-19 van Visie nr. 34.

 

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: