Nederland Zingt op Zondag

1 september 2013, 08:55

Arjan Visch liep in Oeganda een marathon met de christelijke mannenorganisatie 'De 4e Musketier'.

Ds. Arie van der Veer ontmoet Arjan Visch vlak voor en na de zware marathon die hij in Noord-Oeganda liep met christelijke mannenorganisatie 'De 4e Musketier'. Arjan vertelt over zijn motivatie om mee te doen met deze hardloopwedstrijd onder de brandende Afrikaanse zon, maar ook over de indrukwekkende ontmoetingen die hij daar had.

In het deel van Oeganda waar de 130 mannen de marathon lopen, werden in het verleden kinderen ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony. Zij moesten vechten en moorden als kindsoldaten. Doordat de lopers met elkaar meer dan 1,3 miljoen euro bij elkaar gelopen hebben, kan samen met hulporganisatie Compassion gewerkt worden aan herstel en ontwikkeling in het gebied.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Lebuïnuskerk in Deventer.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: