Nederland Zingt op Zondag

15 september 2013, 08:57

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Eva Mabayoje. Ze schreef het boek 'God is niet wit'.

Eva is getrouwd met de uit Nigeria afkomstige Franklin. Ze hebben samen drie kinderen. Vroeger speelde het geloof nauwelijks een rol in haar leven. Ze groeide op in een a-religieus gezin en had in haar jeugd de hockeysport op nummer één staan.

Toch kreeg God na verloop van tijd de eerste plaats in haar leven. Op het hockeyveld waar Eva vroeger heel wat uren per week doorbracht, vertelt ze nu aan ds. Wigle Tamboer hoe deze omschakeling plaatsgevonden heeft en welke rol haar man Franklin daarin speelde.

Eva's boek 'God is niet wit' gaat over het slavernijverleden van Nederland en hedendaags racisme.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Schiedam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: