Nederland Zingt op Zondag

22 september 2013, 08:55

Harry en Marina de Velde vangen op hun boerderij zo'n tien pleegkinderen op.

Arjan Lock gaat bij Harry en Marina de Velde op bezoek. Voordat Harry en Marina kiezen voor pleegzorg vindt er een verschrikkelijk drama plaats in hun gezin. Wanneer Marina haar negen maanden oude zoontje Dirk-Jan in bad doet, gaat de telefoon. Omdat hij al goed zelf kan zitten, gaat ze even weg om op te nemen en in die korte tijd verdrinkt Dirk-Jan. Harry probeert hem nog te reanimeren, maar het is te laat.

Nu, negentien jaar later, vertelt Marina aan Arjan Lock over de verwerking van deze fatale gebeurtenis en de invloed ervan op hun verdere leven. Ze heeft haar geloof in God niet verloren. Bovendien geniet ze volop van de kinderen die zij en Harry daarna mochten krijgen en de pleegkinderen die dagelijks op hun boerderij aanwezig zijn.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Walburgiskerk in Zutphen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: