Nederland Zingt op Zondag

20 oktober 2013, 08:55

Arjan Lock gaat op bezoek bij Ruben Timman. Hij is fotograaf en ziet zijn werk als roeping van God.

Ruben houdt van mensen en voelt de drang om hun schoonheid en de waardigheid van ieder individu in beeld te brengen. Samen met zijn vrouw Vera heeft hij een jaar gewerkt in een Cambodjaans vluchtelingenkamp. De beelden waarmee hij daar geconfronteerd werd, wil hij ook aan de wereld laten zien. Het blijkt de aanzet tot zijn carrière als fotograaf. Arjan Lock loopt een dag mee met Ruben, die deze keer zijn studiotent opzet op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Westzijder- of Bullekerk in Zaandam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: