Nederland Zingt op Zondag

10 november 2013, 08:55

Arjan Lock gaat in gesprek met Corrie Vroon in een uitzending die in het teken staat van mantelzorg.

De geboorte van een kind is voor veel mensen een gebeurtenis om lang naar uit te zien. Dat was ook het geval bij Corrie Vroon. Ze was jarenlang ongewenst kinderloos. Maar wat als het kind waar je zo naar verlangde, zwaar gehandicapt blijkt te zijn? Hoe houd je dit vol en wat betekent het voor je eigen leven?

Na tien jaar intensieve mantelzorg kon Corrie niet meer. Na een jarenlange worsteling besloten Corrie en haar man om hun zwaar gehandicapte zoon Alexander uit huis te plaatsen. Een moeilijke beslissing, maar ook een periode waarin ze God heel dichtbij ervoeren.

Toen Alexander eenmaal uit huis was, ging zowel voor Corrie als voor hem een nieuwe wereld open. Alexander ging met sprongen vooruit. Nu werkt hij overdag op een zorgboerderij vlakbij de Hoge Veluwe. Corrie ontwikkelde zich beroepsmatig verder en werd beleidsfunctionaris mantelzorg. Vanuit haar eigen ervaringen weet ze waar de valkuilen voor mantelzorgers liggen, maar ook dat mantelzorg onmisbaar en zeer zingevend is.

De gesprekken en de meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Joriskerk in Amersfoort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: