Nederland Zingt op Zondag

17 november 2013, 08:55

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij kunstenaar Peter Wortel, die regelmatig bij de schroothandel materiaal zoekt voor zijn werken.

Peter Wortel heeft een Joodse achtergrond en in de Tweede Wereldoorlog zijn familieleden van hem omgekomen. Toch werd er in zijn gezin nauwelijks over deze periode gepraat. Een stilzwijgen dat vervlochten was met Peters leven en hem gevormd heeft.

Bijna zijn hele leven is Peter Wortel al met kunst bezig. Samen met Wigle Tamboer bezoekt hij de schroothandel in de buurt, waar Peter regelmatig komt om er zink en andere materialen te zoeken voor zijn kunstwerken. Ook brengen zij een indrukwekkend bezoek aan voormalig Kamp Westerbork.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Joriskerk in Amersfoort.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: