Nederland Zingt op Zondag

8 december 2013, 08:55

De tocht van Kefah Allush van atheïst naar gelovige ging via allerlei stappen. Hij vertelt zijn verhaal aan ds. Wigle Tamboer.

Kefah Allush is geboren in Nablus en komt als kind van één jaar naar Nederland. Zijn vader gaat hier werken bij de margarinefabriek in Vlaardingen. Als tiener bedenkt hij dat hij graag rijk en beroemd wil worden en dat dat in de wereld van de televisie misschien wel zal lukken. Inmiddels werkt hij al meer dan 25 jaar bij de tv: rijk en beroemd is hij niet geworden, maar God heeft hij er wel mee gevonden. Kefah presenteert EO-programma's als De Kist en De Verandering.

Naast zijn werk als presentator en eindredacteur heeft Kefah nog twee passies: paardrijden en koken. Ds. Wigle Tamboer helpt hem bij het koken van een echt Palestijns gerecht: hummus. Bovendien gaan ze langs bij de manege waar Kefahs paard staat én klimt Wigle na twintig jaar ook weer op een paard. Hoe loopt dat af?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Vianen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: