Nederland Zingt op Zondag

15 december 2013, 09:06

Legerpredikant Henk Fonteyn is meerdere keren uitgezonden. Nu komt er een eind aan zijn tijd bij de krijgsmacht. Wat nu?

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Henk Fonteyn. Hij is legerpredikant en voor zijn werk verschillende keren uitgezonden, onder andere naar Bosnië en Afghanistan - en dat terwijl hij vroeger niet het leger in wilde en een felle tegenstander van kernwapens was.

Naast zijn werk als legerpredikant is Henk Fonteyn ook auteur. Hij schreef het boek 'Man, wat bezielt je!', een mooie titel voor iemand die in zijn werk dagelijks met bezieling en zingeving te maken heeft. Fonteyn laat zijn licht schijnen over vredesmissies: hebben die nut, en zijn ze het leven van een soldaat waard?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Eusebiuskerk in Arnhem.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: