Nederland Zingt op Zondag

22 december 2013, 08:55

Arjan Lock ontmoet in Amsterdam tv-producent Jacco Doornbos, de man achter 'The Passion', 'Kerstfeest op de Dam' en 'Op zoek naar God'.

Voor het programma 'Op zoek naar God' portretteerde Jacco Doornbos verschillende bekende Nederlanders tijdens hun zoektocht in het geloof. Maar hoe verliep Jacco's eigen zoektocht naar Jezus? "Wij als christenen hebben heel veel met Jezus als Hij de onderkant van de samenleving opzoekt, maar de bovenkant van de samenleving is wat ingewikkelder. Maar Jezus zocht in Zijn tijd ook heel bewust de rich and famous op. Dat raakt mij," vertelt Jacco. Daarom zet hij zich graag in om ook in die wereld Jezus meer zichtbaar te laten worden.  

In Jacco's hippe, elektrische 'Twike' reizen beide mannen af naar Amsterdam, de plek waar Jacco regelmatig afspreekt met potentiële gasten voor zijn programma's. Ze doen onder andere de P.C. Hooftstraat aan, maar ook de Dam, waarvandaan op dinsdagavond 24 december 'Kerstfeest op de Dam' uitgezonden wordt.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere het Concertgebouw in Amsterdam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: