Nederland Zingt op Eerste Kerstdag

25 december 2013, 09:00

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Jan Aarts. Hij kreeg vijftien jaar geleden van God de opdracht iets te doen aan de armoede in Roemenië.

Jan en zijn vrouw Gerry zamelen sindsdien spullen in, brengen het naar Roemenië en zorgen dat de verdeling via de plaatselijke kerk goed verloopt. Inmiddels hebben ze in Roemenië twee kerken en een gemeenschapshuis helpen bouwen. Vanuit het gemeenschapshuis krijgen straatkinderen een warme maaltijd en kleding. Jan en Gerry wonen twee weken per maand in Roemenië om de boel draaiende te houden. Thuis - in Valkenburg - organiseert Jan fietssponsortochten, belt hij ondernemers om producten te doneren en verkoopt hij mooie, zelfgemaakte kerstartikelen van mergel.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: