Nederland Zingt op Tweede Kerstdag

26 december 2013, 09:00

Ds. Wigle Tamboer gaat op bezoek bij Corrie en John Tamerus, die in hartje Woerden een inloopcentrum runnen.

Corrie en John Tamerus wonen in de binnenstad van Woerden in het oude Weeshuis. Zij runnen daar een inloopcentrum, waar iedereen welkom is en een hapje mee kan eten. In 2001 geeft John, die politieagent is, een zwerfster op Hoog Catharijne wat geld, zodat ze een slaapplaats kan zoeken. Haar beeld verdwijnt maar niet van zijn netvlies. Hij begrijpt daaruit dat God Corrie en hem roept om iets voor daklozen te gaan doen. Corrie moet erg aan dat idee wennen, maar toch durft ze haar zekerheden op te geven. Ze ontdekt dat het opvangwerk helemaal bij haar past.

Foto: Rogier Bos

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: