Nederland Zingt op Zondag

29 december 2013, 08:55

De recessie mag dan misschien voorbij zijn, veel mensen voelen die nog dagelijks. Corrie van Amerongen vertelt hoe zij haar crisis te boven kwam.

Door omstandigheden verloor Corrie haar baan en daarmee haar inkomen, met alle gevolgen van dien. Als Corrie uiteindelijk hulp krijgt via SchuldHulpMaatje lukt het haar om de balans in haar leven weer op te maken.
 
Bij Corrie waren het op een gegeven moment niet alleen de rekeningen die niet meer betaald konden worden, ook voor eten was vaak geen geld. En toen de CV-ketel stuk ging, moest het huis van Corrie en haar vier puberende zonen warm gestookt worden door middel van een gasfornuis. Corrie was niet meer in staat om haar administratie op orde te houden, waardoor de problemen zich opstapelden. Net als de ongeopende enveloppen.
 
Uiteindelijk grijpen mensen uit de kerk waar Corrie bij aangesloten is in. Corrie wordt in contact gebracht met Ilse de Lange, die veel verstand heeft van financiën. Corrie heeft veel steun aan haar. Aan ds. Arie van der Veer vertelt Corrie hoe haar problemen echter niet alleen met een rekenmachine opgelost konden worden.
 
De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Schiedam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: